Tror du att detta
är
Sverige?

MAY SAMHOUR - medlem Socialdemokraterna i Svalöv

may

”Jag vet att inget är givet.
Vi måste försvara våra fri- och rättigheter. ”

Jag känner mig stolt över att kunna delta och vara med i den demokratiska processen i Sverige genom det berömda partiet med den röda rosen.

Varför valde jag att engagera mig? 

I Syrien, landet jag kommer ifrån, fick man inte säga något högt som var kritik mot regimen eller regeringen. När det blev revolution mot diktaturstyret där 2011 brukade människor som var rädda säga till mig och andra som demonstrerade: ”Vad är det ni vill åstadkomma? Tror ni att detta är Sverige?” 

Mitt svar då var att Syrien är ett stort, gammalt land med en av de äldsta civilisationerna i hela världen. Det förtjänar mycket bättre än korruption och diktatur. 

Idag, snart tolv år efter att revolutionen bröt ut i Syrien, är jag svensk medborgare och vet vilka gåvor detta land har i form av demokrati och mänskliga rättigheter. Men det är gåvor som folk som alltid har bott i Sverige börjat ta för givet tyvärr. Jag vet att inget är givet. Vi måste försvara våra fri- och rättigheter. 

Jag, som har sett motsatsen till demokrati, ser när det går åt fel håll. Jag är redan utsatt här i form av att jag är kvinna, har utländsk bakgrund och även bär slöja. Men jag väljer att försvara våra värden här i Sverige på ett positivt sätt.  

Jag kommer att stå upp för och värna vår demokrati för mina barns och kommande generationers skull. Det är vårt gemensamma ansvar.

DELA!

SOCIALDEMOKRATERNA SKÅNE
Olof Palmes Plats 1
214 44 Malmö
Tel: 040 – 660 73 00
skane@socialdemokraterna.se
www.socialdemokraternaskane.se
www,facebook.com/SocdemSkane